Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2023 r.
KATEDRA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I DIETETYKI
nr / typ projektu: |
1714 / PRELUDIUM |
temat: |
Badanie molekularnych mechanizmów wpływu młodych pędów buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) na indukcję apoptozy w komórkach nowotworowych gruczołu piersiowego linii MCF-7 i MDA-MB-231 |
kierownik: |
mgr Ewelina Piasna-Słupecka |
termin realizacji: |
2017.09.13 – 2023.03.12 |
nr / typ projektu: |
1719 / OPUS |
temat: |
Wielofunkcyjne materiały kompozytowe wzbogacane natulanymi związkami polifenolowymi do potencjalnych zastosowań w inżynierii tkankowej |
kierownik: |
|
termin realizacji: |
2018.10.22- 2023.10.21 |
KATERDA BIOTECHNOLOGII I OGÓLNEJ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
1729/ MINIATURA |
|
temat: |
Wpływ warunków fermentacji i przechowywania na cechy jakościowe przetwarzanych pomidorów o różnym stopniu dojrzałości, ze szczególnym uwzględnieniem powstawania w nich amin biogennych |
kierownik: |
dr Jagoda Majcherczyk |
termin realizacji: |
2021.10.01– 2023.03.31 |