Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2023 r.

 KATEDRA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I DIETETYKI 

nr / typ projektu:  

1714 / PRELUDIUM

temat:  

Badanie molekularnych mechanizmów wpływu młodych pędów buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) na indukcję apoptozy w komórkach nowotworowych gruczołu piersiowego linii MCF-7 i MDA-MB-231

kierownik:  

mgr Ewelina Piasna-Słupecka

termin realizacji:  

2017.09.13 – 2023.03.12

 

nr / typ projektu:  

1719 / OPUS 

temat:  

Wielofunkcyjne materiały kompozytowe wzbogacane natulanymi związkami polifenolowymi do potencjalnych zastosowań w inżynierii tkankowej

kierownik:  

dr hab. inż. Aneta Kopeć 

termin realizacji:  

2018.10.22- 2023.10.21

 

KATERDA BIOTECHNOLOGII I OGÓLNEJ TECHNOLOGII  ŻYWNOŚCI 

nr / typ projektu:  

1729/ MINIATURA

temat:  

Wpływ warunków fermentacji i przechowywania na cechy jakościowe przetwarzanych pomidorów o różnym stopniu dojrzałości, ze szczególnym uwzględnieniem powstawania w nich amin biogennych

kierownik:  

dr Jagoda Majcherczyk

termin realizacji:  

2021.10.01– 2023.03.31

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek