Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2015 r.

Nr i typ projektu

Temat

Kierownik

Termin realizacji

Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności

1704
PRELUDIUM

Maltooligosacharydy na bazie skrobi modyfikowanych chemicznie - otrzymywanie, struktura, właściwości oraz możliwości aplikacyjne

Mgr inż. Karolina Pycia

14.03.2014-13.03.2015

Katedra Technologii Węglowodanów

1840
OPUS

Niestabilne w czasie kleiki skrobi ziemniaczanej oraz możliwości ich stabilizacji

Prof. dr hab. Marek Sikora

21.08.2012-20.08.2015

Katedra Żywienia Człowieka

1810
własny

Ocena prozdrowotnego (przeciwmiażdżycowego) oddziaływania jaja kurzego wzbogaconego w sprzężone trieny kwasu linolenowego (CLnA) w badaniach in vitro (mysie makrofagi RAW 264.7) oraz in vivo (myszy genetycznie zmodyfikowane ApoE/LDLr-/-)

Dr hab. Renata Kostogrys

11.05.2011-10.05.2015

Katedra Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji

1826
ogólny

Ocena wybranych funkcjonalnych właściwości produktu wzbogaconego we fruktany różnego pochodzenia w aspekcie profilaktyki osteoporozy – badania in vivo w warunkach hipoalimentacji wapniowej, z wykorzystaniem modelu samicy rosnącej oraz owariektomizowanej samicy dojrzałej (szczur rasy Wistar)

Dr Kinga Topolska

13.12.2011-12.08.2015

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek