Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2022 r.

 KATEDRA TECHNOLOGII FERMENTACJI i MIKROBIOLOGII 

nr / typ projektu:  

1711 / OPUS

temat:  

Interakcje pomiędzy akrylamidem a wybranymi przedstawicielami mikroorganizmów występujących w żywności

kierownik:  

dr hab. Aleksandra Duda-Chodak

termin realizacji:  

2017.01.18 - 2022.01.17

 

KATEDRA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I DIETETYKI 

nr / typ projektu:  

1713 / PRELUDIUM

temat:  

Przeciwnowotworowe działanie młodych pędów kapusty głowiastej czerwonej (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) względem komórek nowotworowych gruczołu krokowego, mierzone indeksem proliferacji, apoptozy i analizą cyklu komórkowego

kierownik:  

mgr Mariola Drozdowska

termin realizacji:  

2017.09.08 – 2022.05.07

 

nr / typ projektu:  

1730/ MINIATURA

temat:  

Oddziaływanie polifenoli różnych grup na strawność skrobi pszennej, mierzonej zawartością skrobi opornej

kierownik:  

dr hab. inż. Barbara Borczak

termin realizacji:  

2021.10.01– 2022.09.30

 

KATERDA INŻYNIERII I APARATURY PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

nr / typ projektu:  

1731/ MINIATURA

temat:  

Wpływ dodatku mąki lnianej na właściwości sorpcyjne oraz charakterystykę termiczną proszków owocowych

kierownik:  

dr inż. Anna Stępień

termin realizacji:  

2021.11.02– 2022.11.01

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek