Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2011 r.

Nr grantu

Temat

Kierownik

Termin realizacji

Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności

1721
własny

Wpływ zawartości składników nieskrobiowych i sposobu modyfikacji skrobi na właściwości funkcjonalne i generowanie wolnych rodników

Prof. dr hab. Teresa Fortuna

07.10.2009-23.09.2011

Katedra Biotechnologii Żywności

1650
własny

Model zróżnicowanego nabłonka jelita kurzego in vitro jako narzędzie do oceny immunomodulacyjnej roli śluzówki przewodu pokarmowego

Dr Małgorzata Pierzchalska

09.05.2008-08.05.2011

Katedra Inżynierii i Aparatury Przemysłu Spożywczego

1718
własny

Badania właściwości blend polisacharydów i polimerów przewodzących jako potencjalnych składników opakowań spożywczych

Dr inż. Paweł Ptaszek

24.09.2009-23.09.2011

Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej

1692
własny

Wykorzystanie toksyn killerowych drożdży z rodzaju Pichia do zwalczania zakażeń grzybowych w winiarstwie

Dr inż. Paweł Satora

08.05.2009-07.11.2011

Katedra Żywienia Człowieka

1695
własny

Aktywność i ekspresja hemowej oksygenazy-1 jako nowe wskaźniki właściwości funkcjonalnych (antyoksydacyjnych) czarnoplewkowych odmian owsa w diecie szczura

Dr Ewa Piątkowska

08.05.2009-07.11.2011

1754
promotorski

Wpływ indywidualnych izomerów CLA (cis-9, trans-11 oraz trans-10, cis-12) na parametry lipidowe w surowicy, rozwój stłuszczenia wątroby oraz dysfunkcję śródbłonka aorty u szczurów żywionych dietą wysokofruktozową

Dr hab. Teresa Leszczyńska, prof. UR

30.04.2010-31.12.2011

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek