Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2019 r.
Nr i typ projektu |
Temat |
Kierownik |
Termin realizacji |
Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki |
|||
1708 PRELUDIUM |
Wpływ owoców i liści czereśni na wybrane wskaźniki biochemiczne oraz metabolizm tłuszczów w organizmie szczura doświadczalnego |
mgr inż. Kinga Dziadek |
2016.03.09- 2019.09.08 |
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia |
|||
1709 OPUS |
Analiza skali występowania związków perfluorowanych w żywności w oparciu o piramidę prawidłowego żywienia |
dr hab. Magdalena Surma, prof. UR |
2016.04.19- 2019.10.18 |
Katedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności |
|||
1720 MINIATURA |
Oddziaływanie z wodą jako wskaźnik zmian właściwości bezglutenowego makaronu ryżowego wzbogacanego składnikami pochodzącymi z jaj |
dr Magdalena Witek |
2018.12.20- 2019.12.19 |
Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności |
|||
1721 MINIATURA |
Wpływ wzbogacania folii na bazie skrobi naturalnych i modyfikowanych chemicznie w ekstrakty z produktów pszczelich na ich właściwości fizyczne i przeciwutleniające- badania wstępne |
dr inż. Paulina Pająk |
2018.12.20- 2019.12.19 |
1706 OPUS |
Wpływ składu chemicznego oraz mikroflory różnych odmian kapusty głowiastej białej (Brassica oleracea var. capitata f. alba) na powstawanie amin biogennych w trakcie produkcji kiszonej kapusty |
dr hab. inż. Paweł Satora, prof. UR |
2015.07.17- 2019.01.16 |