Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2019 r.

 

 

Nr i typ projektu

Temat

Kierownik

Termin realizacji

Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki 

1708

PRELUDIUM

Wpływ owoców i liści czereśni na wybrane wskaźniki biochemiczne oraz metabolizm tłuszczów w organizmie szczura doświadczalnego

mgr inż. Kinga Dziadek

2016.03.09-

2019.09.08

Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia

1709

OPUS

Analiza skali występowania związków perfluorowanych w żywności w oparciu o piramidę prawidłowego żywienia

dr hab. Magdalena Surma, prof. UR

2016.04.19-

2019.10.18

Katedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności 

1720

MINIATURA

Oddziaływanie z wodą jako wskaźnik zmian właściwości bezglutenowego makaronu ryżowego wzbogacanego składnikami pochodzącymi z jaj

dr Magdalena Witek

2018.12.20-

2019.12.19

Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności 

1721

MINIATURA

Wpływ wzbogacania folii na bazie skrobi naturalnych i modyfikowanych chemicznie w ekstrakty z produktów pszczelich na ich właściwości fizyczne i przeciwutleniające- badania wstępne

dr inż. Paulina Pająk

2018.12.20-

2019.12.19

1706

OPUS

Wpływ składu chemicznego oraz mikroflory różnych odmian kapusty głowiastej białej (Brassica oleracea var. capitata f. alba) na powstawanie amin biogennych w trakcie produkcji kiszonej kapusty

dr hab. inż. Paweł Satora, prof. UR

2015.07.17- 2019.01.16

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek