Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2008 r.

Nr grantu

Temat

Kierownik

Termin realizacji

Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności

1615
promotorski

Wpływ oddziaływania pola mikrofalowego na właściwości układów maltodestryn z sacharozą i jej zamiennikami - promotorski

prof. dr hab. Teresa Fortuna

13.05.2007-16.08.2008

Katedra Surowców i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego

1570

Wpływ obróbki wstępnej na jakość mrożonek i konserw sterylizowanych z wybranych grzybów jadalnych

dr hab. Grażyna Jaworska. prof. UR

18.11.2005-17.05.2008

1589
habilitacyjny

Zmiana zawartości wybranych związków przeciwutleniających, barwników i składników mineralnych w przygotowaniach do spożycia mrożonkach warzywnych w zależności od obróbki wstępnej przed mrożeniem i warunków składowania

dr hab. Piotr Gębczyński

20.09.2006-19.09.2008

Katedra Technologii Węglowodanów

1591

Zastosowanie promieniowania mikrofalowego w bezodpadowych procesach otrzymywania skrobi utlenionej

dr inż. Marcin Łukasiewicz

21.09.2006-20.09.2008

1620
promotorski

Wpływ właściwości skrobi i pentozanów na wartość wypiekową całoziarnowej mąki z polskich odmian żyta

Prof. dr hab. Anna Nowotna,

17.09.2007-16.05.2008

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek