Projekty Badawcze - Granty zrealizowane
Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2016 r.
Nr i typ projektu |
Temat |
Kierownik |
Termin realizacji |
||
Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności |
|||||
1702 |
Wpływ podwójnej modyfikowanej skrobi o różnej zawartości amylozy na strukturę ziarna skrobiowego, właściwości fizyko-chemiczne i generowanie wolnych rodników |
Dr inż. Sławomir Pietrzyk |
10.02.2014-9.08.2016 |
||
Katedra Żywienia Człowieka |
|||||
1839 |
Zależna od sprzężonego kwasu linolowego (CLA) aktywacja transkrypcyjna PPAR – badanie molekularnych mechanizmów potencjalnie przeciwnowotworowego działania kwasów tłuszczowych żółtek jaj wzbogaconych w CLA |
Prof. dr hab. Teresa Leszczyńska |
06.08.2012-05.08.2016 |
Projekty NCN Realizowane
Wydział Rolniczo-EkonomicznyWydział LeśnyWydział Hodowli i Biologii ZwierzątWydział Inżynierii Środowiska i GeodezjiWydział Biotechnologii i OgrodnictwaWydział Inżynierii Produkcji i EnergetykiWydział Technologii ŻywnościUniwersyteckie Centrum Medycyny WeterynaryjnejOśrodek Medycyny Eksperymentalnej i InnowacyjnejRedaktor strony: Katarzyna Chyłek