Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2021 r.

 KATEDRA TECHNOLOGII FERMENTACJI i MIKROBIOLOGII

nr / typ projektu:  

1710 / OPUS

temat:  

Ocena wpływu warunków fermentacji etanolowej na stężenie i profil związków lotnych

kierownik:  

dr hab. inż. Tomasz Tarko

termin realizacji:  

2016.06.15 – 2021.01.14

 

nr / typ projektu:  

1725/ MINIATURA

temat:  

Cechy sensoryczne i profil aromatu spirytusów jabłkowych leżakowanych z dodatkiem różnych zrębków drewna

kierownik:  

dr inż. Magdalena Januszek

termin realizacji:  

2020.12.12– 2021.12.11

 

KATEDRA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I DIETETYKI

nr / typ projektu:  

1712 / PRELUDIUM

temat:  

Wpływ kwasów tłuszczowych żółtka jaja wzbogaconego w sprzężone dieny kwasu linolowego (CLA) na apoprozę - badanie proapoptotycznych mechanizmów działania CLA na wybrane linie komórek nowotworowych

kierownik:  

mgr Dominik Domagała

termin realizacji:  

2017.03.03 - 2021.09.02

 

KATEDRA TECHNOLOGII WĘGLOWODANÓW

nr / typ projektu:  

1723 / MINIATURA

temat:  

Próba otrzymania biokompozytów polisacharydowych zawierających grafen o pożądanych właściwościach mechanicznych

kierownik:  

dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, prof. URK

termin realizacji:  

2019.12.19 – 2021.06.18

 

KATEDRA TECHNOLOGII PRODUKTÓW ROŚLINNYCH I HIGIENY ŻYWIENIA 

nr / typ projektu:  

1724/ MINIATURA

temat:  

Ocena potencjalnego działania owoców głogu dwuszyjkowego (Crataegus laevigata) na hamowanie autooksydacji tłuszczów śledzia bałtyckiego (Clupea harengus membras) podczas zamrażalniczego przechowywania

kierownik:  

dr inż. Iwona Cieślik

termin realizacji:  

2020.10.16– 2021.10.15

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek