Wydział Technologii Żywności
2024
nr / typ projektu:
733/ MINIATURA
temat:
Potencjał prozdrowotny młodych pędów wybranych, rzadkich roślin oleistych.
kierownik:
dr hab. inż. Joanna Kapusta-Duch, prof. URK
termin realizacji:
2022.08.06– 2024.08.05
2023
nr / typ projektu:
1714 / PRELUDIUM
temat:
Badanie molekularnych mechanizmów wpływu młodych pędów buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) na indukcję apoptozy w komórkach nowotworowych gruczołu piersiowego linii MCF-7 i MDA-MB-231
kierownik:
mgr Ewelina Piasna-Słupecka
termin realizacji:
2017.09.13 – 2023.03.12
nr / typ projektu:
1719 / OPUS
temat:
Wielofunkcyjne materiały kompozytowe wzbogacane natulanymi związkami polifenolowymi do potencjalnych zastosowań w inżynierii tkankowej
kierownik:
dr hab. inż. Aneta Kopeć
termin realizacji:
2018.10.22- 2023.10.21
nr / typ projektu:
1729/ MINIATURA
temat:
Wpływ warunków fermentacji i przechowywania na cechy jakościowe przetwarzanych pomidorów o różnym stopniu dojrzałości, ze szczególnym uwzględnieniem powstawania w nich amin biogennych
kierownik:
dr Jagoda Majcherczyk
termin realizacji:
2021.10.01– 2023.03.31